Aan alles komt een eind...
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
30 April 2008 | Nederland, Vaassen
Lieve allemaal,
We zijn weer goed en wel thuis gekomen! Voordat ik over de terugreis ga vertellen eerst nog de 2 weken in Paramaribo en het tripje naar Brownsberg.
Het weekend na mijn verjaardag gingen we met z’n vieren naar Brownsberg toe. Om 9 uur vertrokken we vanuit Paramaribo met een busje naar Brownsberg. Brownsberg ligt niet ver van Bergendal vandaan en dus maakten we ons een beetje druk over of we de Brownsberg wel op zouden komen. Gelukkig was het droog weer, scheen de zon en hadden we een goede chauffeur. Na 3 uur waren we aangekomen op het topje van Brownsberg waar ons huisje voor die nacht stond. Nadat we even van het mooie uitzicht hebben genoten en van de boshaas die zich steeds naast het huisje liet zien, zijn we begonnen met de wandeling van die middag. We hebben de Leovallen en de Irenevallen bezocht, dit zijn beide watervallen. Tijdens de wandeltocht zijn we onder andere een slang tegen gekomen en hebben we weer kunnen genieten van de natuur. Toen we terug kwamen van de wandeltocht zaten er bij de receptie een aantal apen, de bomen zijn alleen zo hoog dat we ze niet zo heel goed konden zien ;)
’s Avonds hebben we heerlijk gekookt en daarna hebben we een gezellige avond gehad. Tijdens een spelletje werd er in eens opgesprongen en zaten we weer met de benen omhoog voor een pad! Deze keer was de pad echt super groot, dit werd nog wat tijdens het slapen in een hangmat in een open huis…:D Gelukkig viel het ’s nachts erg mee met de ongedierte, hoewel we wel werden gewekt door brulapen. Ze waren nog op een afstandje, maar wat kunnen die een geluid maken!
Ook de tweede dag hebben we een wandeling gemaakt, dit keer naar de Witi kreek. Onderweg hebben we een grote tor gezien, helaas was hij al dood. Het was ook weer leuk om te zien hoe de mieren hele snelwegen hebben. De ene rij (parasol)mieren lopen met blaadjes de ene kant op, de andere rij loopt zonder iets terug. Zo ontstaan er uitgelopen wegen van mieren en je vraagt je toch af waar ze helemaal naar toe lopen en wat ze er mee gaan doen! :) Na deze wandeltocht zijn we weer terug gegaan naar Paramaribo, het was zeker weer een geslaagde trip!
Gelukkig mocht ik een week voordat ik weer terug zou komen in Nederland toch nog even naar de dokter hier. Tijdens het weekend in Brownsberg kreeg ik allemaal uitslag (galbulten worden ze hier genoemd) over mijn hele lichaam, wat verschrikkelijk jeukte. Een aantal mensen daar dachten dat het om een allergische reactie ging. Bij terugkomst in Paramaribo op de zondagavond toch nog even snel naar de dokter geweest en die bevestigde inderdaad dat het om een allergische reactie ging. Bij de apotheek kreeg ik medicijnen en na twee uur begonnen de plekken en de jeuk weg te trekken. Waarop mijn lichaam zo reageerde weten we niet, het kan een bij zijn geweest die mij gestoken had, maar ook bepaald eten of een plant kan de oorzaak zijn geweest. Gelukkig was het zo weg en ben ik de rest van mijn verblijf in Suriname helemaal niet ziek geweest! :)
Tijdens mijn laatste week stage ben ik bij de andere twee scholen (waar de andere stagiaires werken) wezen kijken. Het was erg leuk om te zien hoe anders het dan weer gaat op een andere school. Op mijn eigen stage heb ik een leuke afsluiting gehad van mijn stage en de leerlingen hadden tekeningen in een schriftje geplakt en dingen erbij geschreven :) Als eindbeoordeling heb ik een ‘goed’ gehad :D Op deze site heb ik vooral over de tripjes verteld, maar deze eindbeoordeling laat zien dat ik me op stage ook wel heb ingezet ;)
De laatste paar dagen heb ik gezellig door gebracht met de andere studenten en de laatste ochtend zijn we natuurlijk nog naar het Beauty Center geweest! We hebben een heerlijke massage gehad, een oosterse peeling en we hebben gebruik mogen maken van een bubbelbad en een sauna.
Op maandag hadden we nog de laatste souveniertjes gekocht en ’s avonds waren we blij te zien dat alles ook in de koffers pasten! Op dinsdag werden we om 14.15 uur al opgehaald om te vertrekken. We werden uitgezwaaid door de andere studenten, raar om die pas weer in Nederland te zien. Die avond zijn we heel ontspannen het vliegtuig ingegaan! We hebben een goede terugreis gehad, op Schiphol was er 100% controle en daarom duurde het nog even voordat we weer bij onze families waren. En nu kan ik weer lekker genieten van het Hollandse weer…:s
Na de meivakantie begin ik op een speciaal basisonderwijsschool in Apeldoorn met het tweede deel van mijn afstudeerstage. Dit zal ik gaan doen in groep 7. Het zal wel weer even wennen worden, maar ik kijk er erg naar uit!
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de leuke reacties, smsjes, mailtjes en andere manieren van contact tijdens mijn stage in Suriname. Ik vond het erg leuk dat jullie zo trouw bleven reageren en interesse bleven tonen! Jullie zijn nu natuurlijk van harte welkom om de foto’s te komen bekijken!
Liefs Karin
Liefs Karin
30 April 2008 - 13:48
Monique:
Hoera!! Je bent weer veilig terug!
Wat een goede beoordeling zeg! En ik maar denken dat je alleen maar feest aan het vieren was :P ;)
Nou, ik hoor snel al je verhalen wel en ik zie snel alle foto's wel! En we moeten natuurlijk je verjaardag nog even hier vieren he!
Liefs!! -
30 April 2008 - 15:52
Lenny:
Hoi Karin,
Bedankt voor de mooie verhalen en fijn dat je weer heelhuids thuis bent. Graag tot morgen doei doei. Liefs lenny -
30 April 2008 - 18:53
Menno & Lianne:
Hey die Karin!
Gefeliciteerd met de koningin!
Oh en goed te horen dat je weer veilig terug bent natuurlijk!
Succes met het jetlaggen en feest ze nog vandaag! :P
Tot snel maar weer en groetjes thuis !!! -
01 Mei 2008 - 08:13
Marijke:
Jeeeeh, gezellig hoor dat je weer thuis bent, ik heb je eigenlijk al gesproken, maar toch nog even via hier, leuk dat je er weer bent!!!
xx Marijke -
01 Mei 2008 - 10:06
Peter Paul:
Hee Karin!
Leuk om je verhalen de laatste maanden gelezen te hebben! Welkom in Nederland! ;)
Ik heb met Anneleen al afgesproken binnenkort met zn 3en ff een drankje te doen in Deventer! Tot snel.
Liefs,
Peter Paul -
01 Mei 2008 - 10:49
Moniek:
Hoi Karin,
Fijn dat de terugreis zo goed gegaan is! Nu nog even lekker bijkomen en volgende week natuurlijk met z'n allen lekker wat eten!
Groetjes Moniek -
01 Mei 2008 - 11:51
Kadetje:
Kruimel! Kom je snel weer naar je kamer! Dan kunnen we weer heerlijk bijkletsen over alles wat jij hebt meegemaakt en wat er ondertussen hier is gebeurd! Heel graag tot snel!
Liefs Kadetje. -
01 Mei 2008 - 16:17
Papa En Mama:
Blij dat je weer thuis bent. Jammer dat er een eind komt aan de mooie verhalen. We horen deze dagen natuurlijk wel heel veel van wat je beleefd hebt, maar daar komt na deze week niets meer bij. Zullen we missen.
O ja, na een paar dagen zul je ook wel weer aan de temperaturen hier gewend zijn. -
02 Mei 2008 - 11:18
Maureen:
Karin is veilig terug, heuj! :)
Tot snel!
Kus